srijeda, 11. rujna 2013.

Knjigokupnja - sve po deset kuna

Eh, svanuo je i taj dan kojeg čekam već jako dugo: znanje je odlučilo gotovo sve svoje naslove (od 1. do 183. broja) sniziti na cijenu od 10,00 kuna - hvalevrijedan potez koji mi je omogućio da neke od željenih naslova napokon kupim nakon podosta nećkanja i razmišljanja koliko mi zaista trebaju. Iskreno, iako ovaj post nije zamišljen kao kritika znanja ili razglabanja o (ičijoj) platežnoj moći, uvijek mi se činilo kako je prvotna cijena knjiga od 20,00 kn bila i najprikladnija: knjige su izdane u malom formatu i mekanom uvezu te kod većine najčešće ne prežive ni dva čitanja. Stoga, kad su poskupile za deset kuna i ja sam počela kupovati manje knjiga, jer realno za istih ste 60,00 kn prije mogli kupiti tri naslova, a sada 'samo' dva. Bez da ulazim u to da li je ta cijena (nekome) previsoka ili ipak smiješno malena, mogu samo reći da sam se nadala ovakvoj jednoj akciji raščišćavanja starih naslova kojom bih popunila svoju prilično krnjavu KDS kolekciju. Evo što sam (zasad) pronašla:

1. Stephanie Laurens: Đavolja nevjesta 











2. Tom Franklin: Mrtve djevojke iz Mississippija 











3. J. R. Ward: Pohlepa











4. Lauren Kate: Žudnja











5. Cynthia Hand: Sjena anđela











6. Philippa Gregory: Časni trgovci











7. Antti Tuomainen: Iscjelitelj











8. Liza Klaussmann: Tigrovi za crvena vremena












Kao što vidite, ugrabila sam priliku da 'dovršim' trilogiju Lauren Kate i pokupim nastavak Krila anđela Cynthie Hand. Pošto jako volim J.R Ward i njene nabrijane vampire, odlučila sam dati šansu i njenim palim anđelima, a malo Philippe Gregory nikad nije naodmet. Ipak, najviše se veselim Iscjelitelju, Mrtvim djevojkama i Tigrovima za crvena vremena jer sam s ovom neslužbenom jeseni i kišom užasno raspoložena za krimiće, misterije i slična 'mračnija' štiva. Usput budi rečeno, većinu sam knjiga pronašla u Konzumu, iako su i na kioscima Tiska manje-više isti naslovi bili u ponudi. Što mislite o mom izboru i jeste li već pročitali neke od ovih naslova? Jeste li pronašli nešto za sebe na ovoj akciji? 


Broj komentara: 17:

  1. Nadam se da će i kod nas objaviti ovu knjigu Filipe Gregori. Ne znam koliko je 10 kuna, ali zvuči povoljno :-D
    Kod nas je u toku jedna neverovatna akcija, kupila sam juče 10 knjiga za 1000 din (to je manje od 10eur). Još samo da smislim gde ću da ih smestim.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Alex, 10 kn ti je niti 1.5 eur :D
      Moram potražiti ove knjige :D

      Izbriši
    2. Aleksandra, ova tvoja kupnja je onda još povoljnija :)
      I da, i ja sam već polako u fazi kad moram kupiti novu stalažu za knjige, već sam poplavljena njima :D

      L.

      Izbriši
  2. Čitala sam Đavolju nevjestu. Simpatičan ljubić. Čitala sam ga isto vrijeme kad i Cvijeće u oluji i bio mi je za nijansu bolji, dinamičniji od Cvijeća.
    Od Luren Kate sam odustala nakon treće knjige (a riječ je o tetralogiji, a treću sam se doslovno prisilila čitati), a trebala sam i prije i ne pada mi na pamet to više čitati ma koliko voljela nadnaravna bića i fantasy (nedavno sam pročitala tri knjige o Merry Gentry koje su se pojavile na kioscima).
    A Iscjelitelj i mene interesira. Wardica me čeka, ali ja nikako da ju otvorim. Čekamo osvrte na kupljene knjige!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Evo, ja sam već počela s Đavoljom nevjestom sinoć i zasad mi je ok. Lauren Kate i mene muči i ne znam bih li je i ja uzela da nije knjiga bila ovako jeftina. Merry Gentry - ako se dobro sjećam je vilenjakinja Laurel Hamilton, Alogoritam je izdao te knjige.

      Bez brige, bit će osvrta jako brzo :)

      Izbriši
  3. Jao, čim sam vidjela tvoj post sam osjetila poriv da nekako dođem do bilo kojeg prodajnog mjesta tiska i nagrabim se naslova :D To ne bi bilo dobro, jer sam već sad kratka s prostorom na policama... Ali ako nađem sniženih romana o Jacku Reacheru, onda me neće biti briga za nedostatak prostora :P (Usput, jesi li čitala išta o Reacheru?)

    Zaslužuješ sve pohvale što ćeš dovršiti seriju Lauren Kate. Ja to ne mogu, odustala sam nakon druge knjige. Čula sam da su Tigrovi za crvena vremena dobri, a najviše me intrigira Iscjelitelj. Naravno, zanimaju me tvoja mišljenja na kupljene knjige ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam čitala ništa o Reacheru, a nisam ga ovih dana ni vidjela na kiosku. Doduše, vidjela sam na forumu da Reacher ima dosta obožavatelja tako da bih ga i ja rado čitala u dogledno vrijeme.

      Izgleda da nas sve najviše zanima Iscjelitelj :D

      Izbriši
    2. Meni se Richer jako svidio u dvije knjige koje sam pročitala (čekaju me još dvije). Svakako su za preporučiti ljubiteljima trilera.

      Izbriši
    3. Da, romani Leeja Childa o Jacku Reacheru su stvarno za preporučiti. Vrlo su zanimljivi i dinamični, a Reacher ima puno karizme. Kao lik mi se nalazi u društvu Zagorkinih visokih, crnih i strojnih momaka :D (Eto toliko je dobar!)

      Izbriši
  4. Ova akcija stvarno je dobro došla, uspjela sam popuniti svoju zbirku Sansomovih srednjo/novovjekovnih krimića. Razmišljala sam isplati li se uzeti Đavolju nevjestu, ali čim sam vidjela da je netko napisao da je mrvicu bolja od Cvijeća u oluji, uzimam prvom prilikom! :)
    Pozzz iz Varaždina! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja nisam uspjela uhvatit Sansoma nigdje :(

      Izbriši
    2. Msm da sam nešto vidjela (msm na Sansoma) u Tisak mediji na Trgu Burze. Jučer sam tamo bila u kupila si Iscjelitelja i Nestalu bez traga.

      Izbriši
  5. Pogledaj u TisakMedia centrima, tamo sam ih ja našla.

    OdgovoriIzbriši
  6. Lauren Kate huh - zbog nje ne citam fantasy vec neko vrijeme
    Ostatak zvuci zanimljivo, pogotovu Đavolja nevjesta ako je bolja od Cvijece u oluji koju sam procitala zbog tvoje recenzije :)
    A sada citam Samantu Jang - nije losa nimalo :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Bok!
    Postoji li možda neki blog ili forum na kojem bi se mogli mjenjati i/ili prodavati knjige koje imamo. Jako volim čitati a žao mi da mi pročitane knjige stoje na polici.
    Postoji li takvo što?
    Unaprijed hvala
    vanillasunshine

    OdgovoriIzbriši