utorak, 13. studenoga 2012.

Rachel Gibson: See Jane Score
Brzo i grubo: nepovjerljivom golmanu Chinooksa će za oko zapeti djevojka za koju je i sam siguran da je bolje zaobići.

Da, službeno sam se navučena na hokej romanse Rachel Gibson i čitam ih na engleskom jer ne mogu dočekati prijevode za koje čak  mislim da neće svi ni biti izdani kod nas. Možda mi je to dobra prilika da budem malo informativna i postam redoslijed Chinooks serijala onako kako ga je autorica pisala. Pa dakle evo:

 1. Simply Irresistible
 2. See Jane Score (baš bih voljela da vidim kako će ovo prevesti)
 3. The Trouble with Valentine's Day
 4. True Love and Other DisastersPrava ljubav i druge katastrofe
 5. Nothing But TroubleSamo nevolje
 6. Any man of mine

Ja sam ih nekako birala po privlačnosti blurba pa su tako Simply Irresistible i Valentine's Day izvisili kao zadnje opcije. No da se bacim na osvrt: See Jane Score je veoma dobar ljubić koji kvalitetom ne odskače od ostalih Gibsoničinih romana, ali je isto imao svoje 'trenutke'. Ovdje je uvod u priču svoje junaka dan nešto opširnije: Jane Alcott je novinarka koja za gradske novine piše kolumnu Single girl, a svoj budžet nadopunjuje pišući o veselim pustolovinama izmišljene konobarice zvane Honey Pie. Cijela muška populacija Seattlea čita Honey Pie no nitko ne zna da je autorica zapravo niska i nenametljiva Jane koja ne nosi šminku i uvijek se odijeva u crno. Svoju će priliku za napredovanjem Jane dobiti kada Chinooksi budu zatražili da za promjenu ženski novinar prati momčad. Naravno, ideja je došla iz uprave, a ne od igrača – oni su ipak skloniji vjerovati da žena u avionu nosi nesreću i neće se nimalo libiti dati joj na znanje da u njihovoj svlačionici nije poželjna. Među njima prednjači zgodni golman Luc Martinau, komplicirane prošlosti i otrovnog jezika – ali, hej, čekajte da pročitate opis njegove 'Lucky' tetovaže.

Najveća zamjerka koju imam se definitivno odnosi na glavnu junakinju. Nikako nisam mogla 'doživjeti' Jane i mislim da joj Gibson nije uradila uslugu kad je u njoj pospajala toliko oprečnih osobina. Naime, ne znam ni sama kako bih opisala Jane – posebno kad se sjetim nekih od njenih ispada koje je izvodila kao da ima petnaest godina. No to me nije toliko živciralo koliko njeno trčkaranje za Lucom od samog početka za vrijeme kojeg sama sebi uporno ponavlja kako je on bezobrazni kreten. Čini mi se da dosta ljubića postavlja takve odnose među junacima; u kojima je on superzgodan i posjeduje čitav svijet, a ona je obična mala mišica i obožava ga negdje iz sjene – ali rijetko koji to radi na ovakav gotovo tinejdžerski način. Voljela bih da je Jane imala više kičme i pokazala više karaktera, ovako sam do samog kraja i ja vjerovala da nije dovoljno dobra za Luca. S druge strane, a možda sam ja nešto i propustila, nikako nisam mogla shvatiti što je Luc zapravo vidio u Jane i kada se u njemu dogodio preokret – osim gluposti s crvenom haljinom koja je krajnje banalna i smiješna. Zaplet je, zato, dosta zanimljiv i priča je jedna od originalnijih koje sam čitala. Sve u svemu, zbilja uživam u romanima Rachel Gibson i nadam se da ovih šest knjiga nije kraj serijala o Chinooksima. 


Broj komentara: 7:

 1. jesi li pročitala od Rebbece James Prelijepa, pakosna? Baš bi me zanimao tvoj komentar.

  OdgovoriIzbriši
 2. Pročitala sam "Any man of mine". Hokej romansa, Autumn&Sam.O ljubavi i praštanju.Bilo mi je drago što mu je oprostila i navela me da se zamislim zašto sam tako tvrda i ponosna kada treba preko nečeg prijeći.Zašto smo svi? Onog trena kada se Autumn oslobodila mržnje prema njemu i Sam se prestao bojati razmišljati o prošlosti, sve je krenulo na bolje.

  OdgovoriIzbriši
 3. I ja sam pročitala Any man of mine i moram napisati osvrt uskoro. Nisam posebno obratila pažnju na praštanje, moram priznati, zanimljivo kako svi primijetimo i volimo nešto drugo u knjigama...

  L.

  OdgovoriIzbriši
 4. Čitala Pravu ljubav i ostale katastrofe,ne mogu čitati na engleskom,nisam dovoljno vješta i ne mogu se onda uživiti dosta....ali ova knjiga..."Prava ljubav" mi je bila predobra,kemija između gl.likova je bila...uh,vatreno!Priča baš i nije bila preuvjerljiva...ali ok, može proći,međutim, dijalozi i njihovo slaganje...super za plažu!Šteta što nije izašla cijela serija "Hokej".

  OdgovoriIzbriši
 5. Predobra mi je bila "Prava ljubav i ostale katastrofe", kemija između gl.likova je bila...uh!Priča ne toliko nepredvidiva...ali ok za plažu:) Šteta što nema te cijele serije na hrv.

  OdgovoriIzbriši
 6. ja sam bukvalno zaljubljena u njene knjige. Najbolja njena knjiga je Samo nevolje.Tu knjigu dnevno dva puta procitam (ne,nisam luda)..Toplo svima preporucujem :)

  OdgovoriIzbriši