subota, 6. kolovoza 2011.

NasLOVEnice: Théâtre Illuminata


Théâtre Illuminata je young adult fantasy trilogija američke autorice Lise Mantchev koje osim svojim preslatkim naslovnicama pozornost plijene i neobičnim blurbom na poleđini knjige. Naime, tajanstveni Théâtre Illuminata je mjesto na kojem obitavaju svi likovi svake kazališne predstave ikad napisane. Za Théâtre su vezani magičnom Knjigom koja sadrži scenarije gore spomenutih predstava i stoga ne mogu napustiti kazalište. Glavna junakinja, iako nije lik iz predstave i nije čarobnim sponama vezana za Théâtre, se zove Beatrice Shakespeare Smith i u Kazalištu živi otkad zna za sebe.
Nažalost, knjige kod nas nisu još prevedene i ne znam ni da li će biti, ali ono što je meni bilo osobito zanimljivo je vezano za release naslovnice treće knjige So Silver Bright koja treba izaći ove godine. Naime, nekolicina je blogera par dana prije otkrivanja naslovnice na svojim blogovima postala njene fragmente koji meni btw također izgledaju fenomenalno, da bi se tek na kraju tjedna razotkrila kompletna naslovnica knjige koja je očarala čitateljski svijet. 
Da ne duljim, evo i slika (kao i uvijek, klik na slike za povećanje):




I, naravno, ovo su fragmenti objavljeni prije cijele naslovnice:




Mislim da su malene vile i vilenjaci s naslovnica predivni (inače, to su Beatriceini pomagači iz knjige), a moram priznati da mi se sviđa i njen lak za nokte i prstenje.   

2 komentara:

  1. Prekrasno, prva naslovnica mi je san snova a od teasera najljepše su mi vile iako mi je predivna i ova zadnja s prstenom. Ah...

    OdgovoriIzbriši
  2. grozni,grozni kič...

    OdgovoriIzbriši