srijeda, 3. kolovoza 2011.

Statistika & ostalo: YA serijali dostupni svima


Ovo će biti vrlo kratak post kojemu je više cilj zabilježiti rezultate prve blogovske ankete nego otkriti bogzna kakve statističke tajne. Uglavnom, na anketno pitanje 'Koji vam se YA serijal najviše sviđa?' dobili smo okruglih 70 glasova koji su se raspodijelili ovako:

Vukovi iz Mercy Fallsa (Drhtaj, Šapat) su dobili 9 tj. 12 % glasova

Pali anđeo (Pali anđeo, Kušnja) je dobio 11 tj. 15 % glasova

Krila anđela su dobila 12 tj. 17 % glasova 


I apsolutni pobjednik prve ankete je serijal Vampirska akademija s 38 tj. 54 % glasova



 Ne znam da li su Vukovi iz Mercy Fallsa dobili najmanje glasova jer pošten čitatelj namjernik nije u naslovu prepoznao romane Drhtaj i Šapat, ili je ovaj serijal stvarno najmanje omiljen od svih. Moj osobni izbor definitivno nije bila VA, već Krila anđela iako je zasad izašla tek prva knjiga u izdanju Knjige dostupne svima. U svakom slučaju, vjerujem da se svi skupa nadamo da će nas znanje i dalje nastavljati razveseljavati novim young adult serijalima i romanima i da će samo biti sve bolji i bolji.

3 komentara:

  1. primjetila sam po komentarima na goodreadsu da većina ljudi zapravo ne voli Maggie Stief vater - meni je ovaj serijal nekeko simpatičan i drukčiji.
    I meni su Krila anđela do sada najbolji serijal koji se prevodi u ediciji KDS.

    OdgovoriIzbriši
  2. Pa je Maggie malo njonjava :) ali je meni OK.

    OdgovoriIzbriši
  3. Sve ove knjige su mi odlične. Ja takođe volim Maggie Stiefvater. Pročitala sam Drhtaj i Šapat, sada čekam nastavak...
    Vampirska akademija mi je ipak jedan od razloga zbog kojeg volim knjige. Znala sam da sam trebala kupiti cijeli serijal kada sam mogla,ali nisam(kupila sam samo Poljubac sjene) i sad se kajem...
    ziche (=

    OdgovoriIzbriši