srijeda, 29. lipnja 2011.

NasLOVEnice: Kate Quinn


Kate Quinn je mlada autorica povijesne fikcije koja me i više nego zadivila sa svoje prve dvije (i za sada jedine) knjige. 
No, ono što me zadivilo više od sjajne i maštovite radnje, izvrsnog stila pisanja i zanimljivog osvrta na izmišljene i prave povijesne ličnosti, su naslovnice njezina dva djela.
Ovdje ih donosim i vama na sud, kao i naslovnicu trećeg djela koje će svjetlo dana ugledati tek 2012.

Kate Quinn je sama izabrala naslovnice svojih knjiga, a inače se mogu pronaći u dvije verzije:


I druga, mračnija verzija:


Priznajem, nisam imala pojma tko je Kate Quinn, tko ljubavnica Rima, a tko kćeri istog, ali sam se na prvi pogled zaljubila u njezine knjige koje su me očarale i sadržajem. Sada je jedna od mojih omiljenih autorica, a sve zahvaljujući naslovnicama. :)
Trenutno sam u slatkom iščekivaju vladarice sedam brda čija je naslovnica također atraktivnog i filmskog izgleda kao njene prethodnice:


Koja se verzija naslovnica vama više sviđa?  Da li 'padate' na dobre naslovnice? Komentari, dobrodošli!

Broj komentara: 11:

  1. Naslovnice mi se sviđaju, ali radnja Ljubavnice Rima mi je premračna. Volim je samo zbog povijesnog dijela.

    OdgovoriIzbriši
  2. Istina, mračna je jako ali zbog toga i fascinantna meni. :)
    Hvala na komentaru!

    OdgovoriIzbriši
  3. Nema na čemu. Fascinirana sam vašim blogom. Svaka vam čast na postovima! :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Hvala ti puno! Sretne smo što ima zainteresiranih za iste i slične knjige, kao i za naše postove. :)

    OdgovoriIzbriši
  5. meni se sviđaju ove mračne verzije, nekako su mi više kuul:-I

    OdgovoriIzbriši
  6. pročitala sam ljubavnicu rima i knjiga mi je baš super. nadam se da ću uspijeti poronaći i ove ostale njene knjige pa da ih pročitam.naslovnice su mi baš dojmljive, pogotovo u ovoj "ne-mračnijoj" verziji.

    OdgovoriIzbriši
  7. ma izvrsne su mi obadvije njezine knjige kćeri rima i kćeri rima iako su mraćne ali ima i humora pogotovo mali vix i arije. jedva ćekam njezinu treću knjigu vladaricu sedam brda da li će mladi vix postati general i hoće li se dogoditi ljubav između njega i male vibije sabine norban .

    OdgovoriIzbriši
  8. u ljubavnici rima je izvrsno opisala stari rim kako su se gospodari odnosili prema robovima e da se snimi još i film pa makar bio film mjeseca . u njezinoj drugoj knizi kćeri rima mi je zanimljiva marcela koja se iz samozatanje djevojke pretvara u izvrsnu manopulatoricu ali zato izgubi svoje najdraže sestru i sestrićne te postaje caricom u svakoj knjizi ima humora akcije i mraćne povjesti rima .

    OdgovoriIzbriši
  9. meni je se jedno jer su naslovnice super i mraćne i ne mraćne samo prve me više ne mraćne vuku na filmski naslov ali su super .

    OdgovoriIzbriši
  10. upravo čitam Gospodaricu Rima,i moram priznat da sam malo razočarana jer pred sam kraj radnja se razvodnila i kompletan Vixov život nakon ženidbe je bljedunjav i dosadana. Do sad imam sve njene knjige izašle na hrvatskom jeziku i to su jedine knjige koje ne posuđujem, prijateljicama ha ha ha ha

    OdgovoriIzbriši
  11. Ja sam prošli tjedan pročitala Ljubavnicu Rima i iskreno, naslovnica mi je bila sve samo ne privlačna. Baš mi je nekako kić i daje nekakvu lažnu sliku o romanu kao da je neki jeftini ljubić. Čak mi je zbog sveukupnosti naslovnice i naziva samog djela bilo neugodno čitati kljugu u tramvaju ili busu. ALI (tu je uvijek onaj veliki, magični ali) knjiga me, najjednostavnije rečeno, oduševila! U 3 dana (što mi je bilo potrebno da ju pročitam) nisam ju iz ruke micala. Cijela me priča odmah uvukla i prije no što sam uspjela okrenuti novu stranicu, bila sam ovisna o njoj. Istina, priča jest mračna, ali divno dočarava cijelu tadašnju sliku Rima.
    Kupila sam i odmah slijedeću knjigu, Kćeri Rima, koja trenutno čeka na red da je se dohvatim, ali nigdje u Zagrebu ne mogu pronaći Vladaricu sedam brda... Može li mi itko pomoći? :((

    OdgovoriIzbriši