srijeda, 1. lipnja 2011.

Statistika & ostalo: Djevojke koje su vladale svijetom

 Da bi shvatili moju glupu Stieg Larsson – Beyonce referencu morate znati da je nakon gotovo četiri mjeseca od otvaranja bloga red došao i na mali statistički recap o tome što ste najviše čitali i što vas najviše zanima. U prvih top deset najčitanijih postova zastupljeni su, kako ćete vidjeti, najviše ljubavni romani, potom fantasy young adult, te jedan povijesni roman i ljubavna drama. Da ne duljim bezveze, evo uz koje knjige se izgleda pije najviše limunade:


10. Amanda Quick: Žudnja
9.   Amanda Quick: Zeleni kristal
8.   Louise Douglas: Ljubav mog života
7.   Susan E. Phillips: Doručak u krevetu
6.   Phillipa Gregory: Bijela kraljica
5.   Annete Curtis Klause: Krv i čokolada
4.   Jennifer Cruise: Oklada
3.   Maggie Stiefvater: Drhtaj
2.   Judith McNaught: Kraljevstvo snova
1.   Lauren Kate: Kušnja

A do bloga se uglavnom došlo guglajući najviše 'judith mcnaught knjige', 'vukovi iz mercy fallsa', 'kraljevstvo snova' (opet Judith McNaught), 'maggie stiefvater', itd.
Koliko je ova statistika relevantna, teško je reći, jer na blogu najmanje i ima recenziranog SF-a, horora, trilera i ostalih žanrova, na čemu ćemo svakako poraditi u budućnosti. Osim toga, očito je da su ljubavni roman i uopće knjige s romansom u prvom planu najpopularnije, a pogotovo autorica Judith McNaught koja je kod nas prevedena zasad samo s jednom knjigom, Kraljevstvo snova.
No – pošto sam pročitala velik dio njenih ljubavnih romana na engleskom, uradit ću iznimku i napisati osvrt i na njih, jer mislim da bi moglo biti od koristi čitateljicama koje čitaju na engleskom ili bi sada mogle odlučiti da počnu.

I naravno, hvala na svim komentarima i klikovima, bez njih je sve ovo besmisleno.

Broj komentara: 6:

  1. Who run this mothafuckin'.. GIRLS!
    Ja nemam ništa protiv još krimića i SF-a. :)))

    OdgovoriIzbriši
  2. Blog je do sada bio zaista odličan! samo nastavi tako!:D

    OdgovoriIzbriši
  3. glass, hvala puno, i ja slijedim tvoj blog, super je!

    OdgovoriIzbriši
  4. Blog je fantastičan. Otkada sam ga otkrila, svaki dan škicnem malo, što nikako ne pristaje uz radni elan, nego me samo potakne da otvorim još poneku knjigu.

    OdgovoriIzbriši