srijeda, 6. srpnja 2011.

NasLOVEnice: Toledovo novo ruho


Britanska izdavačka kuća Penguin povukla je prilično zanimljiv i vjerojatno komercijalno isplativ potez i preodjenula neke od svojih klasika u novo, seksi ruho. Ok, možda nije toliko izravno seksi koliko je gotično/drukčije seksi. Autor ilustracija je Ruben Toledo, kubanski slikar, ilustrator, kipar i dizajner poznat po svom osebujnom i prepoznatljivom stilu, a knjige su Orkanski visovi, Ponos i predrasude, Grimizno slovo, te Jane Eyre, Slika Doriana Greya i Drakula. Nažalost, samo prve tri su dostupne za vidjeti skupa s back coverom:








Meni osobno se čini da najbolje funkcionira naslovnica za Orkanske visove, jer najbolje prenosi atmosferu knjige, dok mi je svakako najljepša ona za Jane Eyre. Jednostavno su mi očaravajući svi ti plavosivi tonovi i bodljikavi font koji je korišten. Još moram dodati da se radi o Penguinovim Classic Deluxe izdanjima koja vjerojatno navuku ljude da opet kupe knjige koje već imaju. Znam da mene bi.

4 komentara:

  1. Fenomenalne su! Pojma nisam imala za ovo, ja bih ih najradije sve! Obožavam ove gotičke, lude i detaljne naslovnice, pun pogodak!

    OdgovoriIzbriši
  2. Naslovnica za Jane Eyre stvarno jest odlična! Plavosivi tonovi su savršeni!

    OdgovoriIzbriši
  3. Je, divne su naslovnice, googlajući sam i vidjela slike 'uživo' kad su sve knjige na hrpi i izgledaju fenomenalno. Hrptovi su jako fino dizajnirani.

    OdgovoriIzbriši